Gofrownica Mas OK 47. Jest to jedna z tańszych gofrownic dostępnych na rynku. Jej środek wypieka gofry na kwadraty o zaokrąglonych rogach – w środku jednocześnie można przyrządzać 2 gofry.
Powłoka wewnętrzna gofrownicy jest teflonowa – jest to cienka warstwa teflonu, którą łatwo można zarysować ostrymi narzędziami podczas wyjmowania gofrów.
Gofrownica dysponuje 2 lampkami wskazówkowymi. Pierwszą z nich jest pokazanie że gofrownica nagrzewa w danym czasie swój środek, oraz druga zielona że gofry są już gotowe. Tutaj trzeba wspomnieć że lampka gotowości gofrów jest mylna i zazwyczaj nie sprawdza się to z stanem faktycznym gofra – są jeszcze blade gdy lampka pokazuje na gotowość.
Gofrownica ma w miarę krótki kabel z uziemieniem, trzeba więc wyrabiać gofry w pobliżu gniazdka elektrycznego. Gofrownica Mas Ok 47 nagrzewa prawidłowo wkład i równomiernie. Jej zamknięcie – zatrzask wieka wykonany jest z tworzywa sztucznego – może się on ułamać gdy ciasto w gofrownicy będzie mocno parło na wieko.
Góra gofrownicy Mas Ok 47 podczas pracy jest mocno nagrzana i może oparzyć. Gofrownica pracuje pobierając 750 Watów prądu. Gofry są przez nią przygotowywane w miarę szybko – choć to głównie zależy od rodzaju i składu ciasta.
Plusem gofrownicy Mas jest jej atrakcyjna cena oraz prawidłowe działanie. Minusy to wskaźnik gotowości gofrów który często się myli, nagrzewające się wieko, zatrzask z słabego tworzywa. Mimo wszystko polecamy ten produkt. Zapraszamy do pozostałych artykułów, testów i opinii.