Jak zrobić dobrą bułkę tartą – z czego

Bułka tarta robimyBułka tarta jest nieodzownym elementem każdej dobrej kuchni. Kupno bułki tartej wcale nie jest lepsze od takiej którą przygotujemy sami w domach.

Najlepszą bułkę tartą otrzymujemy gdy wykonamy ją sami z prawdziwie dobrego składnika i jest bardzo proste.

Jak zrobić bułkę tartą – bułkę tartą robimy jak sama nazwa wskazuje na tarce. Bułkę tartą przygotować można z kilku składników o których poniżej. Robienie bułki tartej wymaga od nas posiadania tarki z dość drobnym sitkiem trącym.

Z czego zrobić bułkę tartą – robimy ją przede wszystkim z dobrych jakościowo bułek. Także idealnie na bułkę tartą nadaje się chleb. Trzeba pamiętać tylko o jednym, wszystkie składniki jakie mają być przerobione na bułkę tartą muszą być mocno wyschnięte. Warto zwracać uwagę z jakiego pieczywa mamy zamiar ją wykonać.

Wiele gatunków pieczywa nie nadaje się do przygotowania z niego bułki tartej. Chodzi tutaj o te z sporą domieszką emulgatora i innych sztucznych środków. Takie pieczywo charakteryzuje się tym, że się nienaturalnie samo kruszy.

Tak samo do przygotowania bułki tartej nie nadaje się pieczywo z dodatkami ziarna, bułka tarta powinna być tylko z samego pieczywa bez dodatków pełnoziarnistych w środku.

Aby mieć dobrą jakościowo bułkę tartą należy wysuszyć pieczywo w sposób naturalny. Następnie je zetrzeć na tarce i schować koniecznie do papierowej torebki.

Tak przyrządzona bułka tarta będzie znacznie lepsza niż ta w sklepach – która jest często mielona z różnych odpadków piekarskich. Zapraszamy do kolejnych artykułów.

Jak przydatny jest artykuł?

Średnia ocen 0 / 5. Ilość ocen: 0

Ten temat jeszcze nie ma oceny.

Dziękujemy, że uznałeś artykuł za przydatny.

Zobacz nasze media społecznościowe!

Przykro nam, że artykuł nie był dla Ciebie przydatny!

Postaramy się go poprawić w ciągu 7 dni.

Powiedz nam, jak możemy ulepszyć ten artykuł?

Jeden komentarz

  1. Miszewa pisze:

    Zdecydowanie lepiej robić ją zawsze ze swego pieczywa. W sensie nie kupować pieczywa a tym bardziej gotowej bułki tartej. Najlepiej zrobić własne pieczywo, a jak się zestarzeje i wyschnie wtedy je zmielić i mieć własną bułkę tarą. To jest taka różnica, jak niebo a ziemia. W sklepach produkt gotowy to praktycznie syf i odpadki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rodzaj subskrypcji: