MOM – Mięso Oddzielane Mechanicznie – uwaga na nie

Mięso mechaniczneMOM oznacza zawsze Mięso Oddzielone w sposób Mechaniczny. Jest to niskiej jakości produkt z tego powodu, że w takich produktach znajduje się wszystko to co zerwała automatycznie maszyna obierająca kawałki mięsa z trupa danego zwierza. Znajduje się tam czyli znacznie więcej rzeczy niż mięso bo także ścięgna, żyły, skóry i inne rzeczy. Więcej o tym w filmie.

Jak przydatny jest artykuł?

Średnia ocen 0 / 5. Ilość ocen: 0

Ten temat jeszcze nie ma oceny.

Dziękujemy, że uznałeś artykuł za przydatny.

Zobacz nasze media społecznościowe!

Przykro nam, że artykuł nie był dla Ciebie przydatny!

Postaramy się go poprawić w ciągu 7 dni.

Powiedz nam, jak możemy ulepszyć ten artykuł?

Jeden komentarz

  1. KonSe pisze:

    MOM to syf ale i teraz większość mięsa sprzedawanego w sklepach to także syf. Bez znaczenia czy oddzielane mechanicznie czy też nie. Trzeba czytać skład z czego to jest robione i w jakich proporcjach. Większość mięsa sprzedawanego w sklepach nie nadaje się do spożycia a co najwyżej na nawóz czy paszę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rodzaj subskrypcji: