Przepis jak zrobić jagodzianki

Przepis jagodziankiPrzepis jak zrobić jagodzianki czyli delikatne drożdżowe bułeczki z jagodami. W wykonaniu są one bardzo proste a smakują wyśmienicie.

Będą idealnie pasowały do kawy czy na różne okoliczności. Bułki jagodzianki są także przysmakiem dzieci, gdyż mają dużo naturalnej słodyczy zarówno z jagód jak i można ją wspomagać dodatkiem cukru. Jagodzianki robi się trochę podobnie jak wszystkie inne nadziewane bułeczki drożdżowe.

Co więcej warto wspomnieć, że jest to dość tani przepis, jaki nie będzie kosztował wiele gotówki. Jagody jeśli chce się zastąpić innymi dodatkami owoców robi się na tej samej zasadzie. Bułki jagodzianki dobrze jest wykonywać w sezonie gdy owoce są świeże – natomiast w przypadku innych okresów można korzystać z przetworów.

Jeden komentarz

  1. Biki Anna

    Zamiast wypełnienia nadzieniem jagodowym, najlepsze jak dla mnie są z makiem. Dodać tam mak i smakują jak małe drożdżówki. Fajnie przedstawione są te przepisy, wszystkie zostały wypróbowane i zawsze wychodzi pycha. Tylko warto dawać trochę mniej słodyczy do środka aby nie przesadzać z cukrami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.